hartige kaas tomaat

Hier een lekker recept voor gezonde en lekkere cupcakes.

voor ongeveer 12 cupcakes

 

Benodigheden : 1 steelpan, 1 pollepel, 2 cupcake vormen van 6 vakjes,  1 mesje, 1 ijspegel ( een normale lepel kan ook, maar dan worden de bolletjes minder mooi),  1 kommetje.

Ingrediënten :  100 gram bloem, 100 gram roomboter,  180 ml water, 4 eieren,  100 gram geraspte kaas,  1 eetlepel Italiaanse kruiden,  2 eetlepels gedroogde bieslook, 3-4 plakjes cheddarkaas, 6-9 snoep tomaatjes. 

 

Giet het water en de boter in een pannetje en breng  al roerend aan de kook. Draai de hittebron lager en voeg de bloem toe, goed doorroeren en ongeveer 5 minuten al roerend laten pruttelen. Zodra het deeg gaat aanzetten, van het vuur halen en in een kommetje doen wat bestemt is tegen warmte. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe, waarbij je ervoor zorgt dat het ei helemaal is opgenomen. Zorg dat alle  cupcake vormpjes een papieren vormpje krijgen.  Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kleine kom de geraspte kaas, gedroogde bieslook en Italiaanse kruiden door elkaar. Meng daarna deze kaasmix door het deeg. Vul het muffinblik met de ijslepel (of je andere lepel) met een bolletje deeg.  Maak je wijsvinger nat en draai in het midden van het bolletje deeg, zodat er een kuiltje ontstaat. Snij met het mesje  de snoeptomaatjes en cheddarkaas in kleine plakjes. Maak een klein stapeltje van de kaas en tomaatjes. Vul het kuiltje met een kaas-tomaat torentje, zorg dat er een plakje kaas boven op licht. Plaats het cupcake blik in de oven en bak de cupcakes gaar in ongeveer 40 minuten. Draai het cupcake blik halverwege even om, zodat de achterste cupcakes vooraan komen te staan. Nu zijn je kaas tomaat cupcakes af!

Maak jouw eigen website met JouwWeb