Choco cupcakes met stukjes chocolade.

Recept voor 12 cupcakes

Benodigheden:

 Beslagkom, mixer, 2 eetlepels, 1 houten prikker.

zorg dat de eieren, boter en melk op kamertemperatuur zijn.

Ingrediënten:

  •  125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel.
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  •  3,5 eetlepels cacao poeder
  •  125 gram chocola

 

 Verwarm de oven voor op 170 graden. En zet het rooster in het midden van de oven (om later makkelijk je cupcakes op te zetten) Zet de cupcake vormpjes in een bak blik. En weeg de ingrediënten af. Snij de boter in blokjes en doe de boter in een kom. Voeg de suiker beetje bij beetje toe. Doe dit op middelhoge snelheid (hierdoor word het beslag luchtiger).  Mix het goed door elkaar tot er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg nu 1 ei toe, en mix het er goed door, doe nu hetzelfde met het 2de ei.  Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix goed tot er geen klontjes in zitten. Doe de cacao poeder er in en hak de stukjes chocola en voeg die toe. Vul de vormpjes voor iets meer dan de helft en zet de cakjes ongeveer 20 min in de oven ( kan verschillen per oven) Steek een seteprikker in het cakeje en laat hem er 10 sec. in. Haal hem eruit en kijk of hij nog droog is, zo ja, je cupcake is klaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb